Przeprowadzamy modernizacje w piecach kaflowych kuchennych, na których można stawiać garnki i gotować. Montujemy w nich nasz palnik dymu Turbo EKO – WERY.
Coraz większe wymogi dot. spalania skutkują zamknięciem działających od wielu lat piekarni, których nie stać na nowoczesne zagraniczne rozwiązania. Proponujemy rozwiązanie oparte na bazie naszych palników w wersji dostosowanej do dużych pieców spożywczych.
Nasze palniki mogą być montowane jako rozwiązania do eliminowania dymu i zanieczyszczeń również w dużych przemysłowych kotłach, które wymagają modernizacji ze względu na szkodliwość. Współpracemy ze spółdzielniami mieszkaniowymi oraz zakładami przemysłowymi.
Spalarnia to najnowszy projekt. Jej innowacyjność analizowana jest obecnie przez zespoły uczelniane na kilku uczelniach w Polsce. Jej zastosowanie pozwoli w gminom i miastom redukować ilość odpadów, a co najważniejsze zapewnić ciepło do okolicznych domów.
Opatentowane Palenisko pieca z rusztem bębnowym, dzięki któremu będzie można spalać paliwa o różnych wymiarach i rodzajach granulatu (min. Osady po ściekowe, podkłady kolejowe, płyty meblowe), nawet do postaci pyłu oraz to w nim będziemy testować spalanie fluidalne.
Rozwiązaniem podstawowym jest modyfikacja bierzących pieców i kotłów górnego spalania poprzez umiejętny montaż w komorze spalania palnika dymu. Dzięki tej modyfikacji piece czesto 3 kategorii mogą uzyskać dzięki certyfikacji 5 klasę